Снимка: bgonair.bg

Съдбата на организатора на кървавите атентати в Париж остава неясна след зрелищната антитерористична операция в квартал Сен Дени в Париж вчера. Дали е жив или мъртъв – все още информацията е противоречива.

Според главния прокурор на Франция Франсоа Молинс Абделхамид Абауд не е сред осемте души, които бяха арестувани по време на спецакцията. Въпреки това сред развалините в апартамента, в който се бяха барикадирали предполагаемите терористи, има човешки останки, които все още не са идентифицирани. Според американски медии пък Абауд е загинал.

Според прокурора на Франция силите за сигурност са осуетили нова атака, която са преприемали да извършат терористите.

"Нова терористична група беше разрушена по време на спецакцията. Съобразно оръжията, оборудването, организацията и решителността им, смятаме, че са планирали да извършат нов кръг от терористични нападения", заяви Франсоа Молинс.

Равносметката след петчасовата спeцакция в предградието "Сен Дени" е двама убити, сред които една жена, която се е самовзривила. Ранени са петима полицаи, но няма цивилни жертви.

Обстановката в предградието се успокоява, но полицейски части продължават да претърсват сградата, в която сутринта бяха обградени терористите. В града действа и кризисен щаб.

Вчера стана ясно, че службите издирват още един съучастник в атентатите. Смята се, че полицията е попаднала на тази следа благодарение на намерен мобилен телефон в кофа за смет в района на зала "Батаклан", който е съдържал съобщение със заповед за нападение.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase