Снимка: Стопкадър iTele.fr

Джихадистката Хасна Аитбулахсен стана първата жена камикадзе във Франция. Тя е 26-годишна френска гражданка и е братовчедка на Абделхамид Абауд. Той се смята за координатора на атентатите в Париж от 13 ноември, който има двойно гражданство - белгийско и мароканско.

Хасна Аитбулахсен е била наскоро обсебена от джихада и е публикувала снимка (снимката в статията) в социалните мрежи на 11 юни с текст, написан с правописни грешки: "Скоро ще отида в Сирия", пише изданието dhnet.be.

Още по темата

Но там тя всъщност никога не е стъпвала. Била е замесена в трафик на наркотици и е била управител на фирма за недвижими имоти. Заподозряна е, че Абделхамид Абауд е бил настанен при нея.

Разследващите успели да открият скривалището на терористите тази сряда в Сен Дени, които планирали да извършат нови нападения срещу Франция. Свидетел разказва, че Хасна активирала жилетката си с експлозиви, докато снайперистите са стреляли в нейна посока. Очевидецът добавя, че са се разхвърчали части от човешко тяло и главата й на улицата.

В социалните мрежи Хасна Аитбулахсен не крие възхищението си към Хаят Бумедиен, която стана известна като вдовицата на Амеди Кулибали, отговорен за заложническата драма в магазин за кашерни храни в Париж.

По-късно е публикувала и нейна снимка, на която е с никаб, размахваща пистолет. В началото на септември е публикувала снимка, на която се виждат розови боксови ръкавици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase