Снимка: Twitter

Общ преглед

Един герой изгуби живота си по време на вчерашната спецакция в Париж. Този герой има муцуна, четири лапи и опашка и се казва Дизел. А за всички от полицията на френската столица загубата е равносилна на сбогуване с достоен колега.

Седемгодишната Дизел, която е порода белгийска овчарка, първа влиза в апартамента на терористите, за да провери за заложени експлозиви, на които може да попаднат колегите й.

В този момент жена, част от терористичната група, открила огън с автомат AK-47, след което се самовзривила, като задействала колан с експлозиви.

"Дизел загина като истински герой, защитавайки колегите си и изпълнявайки служебния си дълг!", публикува на страницата си в Twitter френската полиция.

Смъртта на Дизел предизвика траурна вълна в социалните мрежи. Хиляди публикуваха хаштага #JeSuisChien или #Аз съм куче.

"Поредната невинна жертва!", "Почивай в мир!" и "Не всички герои са хора!", бяха изписани под снимката на Дизел в интернет пространството.

Повече от 100 въоръжени офицери щурмуваха вчера апартамент в предградието Сен Дени, вярвайки че вътре се намира мозъкът на терористичните атака в Париж - Абделхамид Абаауд. До момента властите не могат да потвърдят дали той реално е бил вътре и дали е жив или мъртъв.

"Чух полицате да говорят за жена с дълга руса коса. Мисля, че тя беше камикадзето. Казаха й да остане с ръце във въздуха. Веднага след това се чу мощна експлозия", разказва Лофти, един от съседите й пред "Дейли мейл".

С всеотдайната си работа Дизел спасява над 100 полицаи, които са могли да бъдат на първа линия по пътя на смъртоносната експлозия. Франция, както и цялият свят в социалните мрежи, почетоха Дизел като герой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар