Снимка: Reuters, архив
fallback

Нигерийската "Боко Харам" е най-смъртоносната екстремистка групировка в света, като "изпреварва" дори "Ислямска държава", за чийто клон се самообяви, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Oще по темата
Според авторите на новия Индекс на глобалния тероризъм броят на смъртните случаи, приписвани на "Боко Харам", е нараснал с 317 процента през 2014 г., достигайки 6644 срещу 6073 смъртни случая, приписвани на ИД.

АП припомня, че "Боко Харам" се обяви за част от ИД през март, като се нарече Западноафриканска провинция на "Ислямска държава".

Двете групировки заедно са отговорни за 51 процента от терористичните убийства в света според проучване, публикувано от базирания в Ню Йорк Институт за икономика и мир.

В него се отбелязва, че почти всички терористични нападения са станали в страни, в които политическото насилие, практикувано от техните правителства, е широко разпространено.

Според правозащитната организация "Амнести интернешънъл", военните власти в Нигерия са виновни за смъртта на още 8000 цивилни, умрели в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

нека се избиват, все някаква сила трябва да контролира и техния прираст... само да не ни въвличат по никакъв начин!

15

Анонимен

преди 8 години

Най-смъртоносната терористична групировка са войските на Асад. Над 200 хиляди смъртни случая срещу 7 хиляди на ИД и Боко Харам.

14

Анонимен

преди 8 години

Около 10 000 са избитите от боко харам за 2014г. Тва си е експеримент тип дай на *** ак и й гледай сеира

fallback