Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters
fallback

Бойната операция на руските военно-космически сили в Сирия трябва не само да бъде продължена, но и засилена, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

"Нашата бойна работа в Сирия трябва не просто да бъде продължена, тя трябва да бъде засилена по такъв начин, че престъпниците да разберат, че възмездието е неизбежно", каза Путин на заседание на руския съвет по сигурността в Кремъл, предаде Интерфакс.

Oще по темата

"Моля министерството на отбраната и генщаба да представят съответните предложения", подчерта руският президент. Той каза, че ще провери как върви работата.

В момента Русия провежда въздушна операция срещу бунтовниците от Ислямска държава. На 30 септември Съветът на федерацията одобри използването на руски войски в Сирия след получаване на искане от президента на Сирия Башар Асад за оказване на военна помощ.

На съвещанието при президента беше обявено също така, че катастрофата на руския самолет А321 над Синайския полуостров е резултат от терористичен акт. Путин обеща, че терористите ще бъдат открити, а при издирването на виновните за разбиването на А321 Русия ще се ръководи от член 51 на Хартата на ООН за правото на самоотбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Мила

преди 8 години

До всички русофоби,Путин е единственият,който прави нещо по въпроса с ИД. Вече не е тайна,че САЩ са тези,които създадоха и подкрепят ИД.

61

НФБ

преди 8 години

До АнонименСАЩ и западни компании купуват петрол от *** с цел да сринат цената му...целта е да удрят Русия а не ислямските терористи. ..

60

Анонимен

преди 8 години

Работят Ту-22М3, Ту-160 и Ту-95МС. Вижда се прелитането на Калибр -

fallback