Снимка: bgonair.bg
fallback

Около 10 хиляди души участваха в най-мащабната демонстрация на антиислямисткото движение ПЕГИДА в Дрезден. Този път тя премина под знака на атаките в Париж от петък.

Участниците в демонстрацията обвиниха европейските власти в провал на политиката спрямо имигрантите. Хилядите излезли по улиците на Дрезден поискаха оставката на канцлера Ангела Меркел.

По думите на лидера на ПЕГИДА Зигфрид Дебиц е било огромна грешка допускането в Европа на прекалено много бежанци и имигранти с толкова далечни на Европа култура и религия. Много от новодошлите презират всичко това, каза той.

Много от присъстващите са носели плакати с надписи: "Вчера в Париж, утре в Германия", "Атаката в Париж е и атака срещу Германия" и добилия популярност лозунг "Аз съм парижанин".

Междувременно 17 американски щата забраниха достъпа до териториите си на сирийските бежанци след терористичните атаки в Париж. Федералните власти дори заявиха, че сирийските граждани трябва да напуснат рамките на щатите, в които е приета забраната.

Преди един месец Вашингтон заяви, че ще приеме 10 000 бежанци от Европа.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анон

преди 8 години

До АнонименЕ как ншма да ги приравншваме като си ни клали, бесили, изнасилвали и набивали на кол 500 години?

13

Анонимен

преди 8 години

Meркел да емигрира в Сауди Арапия ,там и е мястото

12

пегида

преди 8 години

Колко жалко че Меркел не можа да гледа мача.Оланд го изгледа и порасна!!!

fallback