Снимка: Френската полиция
fallback

Френската полиция обяви името на 8-ия терорист от Париж, който е успял да избяга след атаките в петък вечер, когато бяха убити 128 души а 352-ма бяха ранени. Това е 26-годишният Абдеслам Салах от Брюксел, който се издирва.

Засега не е ясно дали той е един от тримата братя, които се смята че са участвали в атаките в Париж.

Тримата са живеели в населения предимно с имигранти от Африка квартал "Моленбек" в белгийската столица.

Твърди се, че един от тях е загинал като камикадзе, вторият е задържан от полицията в Брюксел, а третият – още е на свобода. Федералната прокуратура отрече, че той е бил арестуван и пуснат.

Белгийските медии съобщават, че двама братя са били задържани при спец акция в брюкселския квартал „Моленбек“ в събота. Смята се, че един от тях е наел двете коли с белгийска регистрация, използвани при атаките. Едната от тях била намерена в близост до концертната зала „Батаклан“, а втората – изоставена край гробищата „Пер Лашез“. Единият от братята е бил като боец на „Ислямска държава“ в Сирия, пишат медиите.

Двама от братята са пътували от Париж към Белгия вчера сутринта, заедно с трето лице, съобщи прокуратурата. Те били спрени за проверка от френски патрул в близост до белгийската граница, но пуснати. След като в една от колите, изоставени в Париж се намериха неплатени фишове за глоби от Брюксел, белгийската полиция проведе рейда в кв. "Моленбек".
 
Белгийската полиция съобщи, че броят на арестуваните в Брюксел вече е седем. При обиските са иззети вещи, които още се изследват.

Прокуратурата съобщи още, че поне двама от атентаторите – френски граждани, са живели в Брюксел. Единият имал квартира в централния район, а другият  - в „Моленбек“. Те са загинали по време на атаките в петък.
Френски следователи са се присъединили към белгийските служби, разследващи атентата и в момента се намират в Брюксел, съобщават медиите.

Белгийското правителство реши да вдигне степента на заплаха за масови събирания. Опасността се вдига на 3-та от общо 4 степени и за мача Белгия-Испания, който ще се играе в Брюксел във вторник. Зрителите няма да могат да внасят багаж на стадиона, предупредиха властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 8 години

А инаме изгониха нашите "*" И ни се караха, че не сме ги интегриралиЕ сега аз питамЩо не са интегрирари туй хубаво момче там

28

Анонимен

преди 8 години

Мяза малко на Григор Димитров!

27

Анонимен

преди 8 години

Абе ,как няма една свястна снимка на един взрив ,на една жертва ,а само някакви размазани кадри на ,,тичащи ,,камери и някакво петно до гараж ,останало от ,,четиримата взривени ,,показано от Си Ен ЕН.Нито един ясен кадър . Всички са размазани . Има нещо гнило . Да не говорим за стадиона, където Оланд ,абсолютно спокойно напуска и играта продължила още 25 минути .И зрителите рабрали за ,,атентатите ,,от съобщенията по радио уредбата .

fallback