Снимка: Reuters
fallback

Три атентата са станали в центъра на Париж. Според ARD са загинали най-малко 40 души. Първоначалната информация бе за 18 починали, по-късно броят на жертвите нарасна до 26.

В ресторант стрелец с автоматично оръжие е открил огън, съобщава Асошиейтед прес. По същото време е избухнал взрив близо до стадион "Стад дьо Франс" по време на футболния мач Франция-Германия,. Там е присъствал и президентът Франсоа Оланд, но е бил евакуиран.

Свидетели разказват, че имало тела на загинали хора по земята. След края на мача хората са изпаднали в паника. Полицията съветва да не се ползва метрото.

Според френски медии, цитирани от ТАСС, взривовете в района на "Стад дьо Франс" са били най-малко три.

В момента не се изключва версията един от тях да е предизвикан от атентатор самоубиец, тъй като край стадиона е намерено взривено тяло.

Според първоначалните данни първият взрив е избухнла по време на първото полувреме на мача. Вторият и третият - на почивката между двете полувремена.

Телевизия И-теле съобщи, че стадионът е отцепен от правоохранителните органи, а на зрителите не се позволява да го напуснат. Вероятният брой на зрителите е няколко десетки хиляди. Капацитетът на стадиона е за 80 хиляди души. Отборът на Германия също не е напуснал спортното съоръжение, съобщи старши треньорът на германците Йоахим Льов на живо за телевизия А Ер Де.

Следобедът на 13 ноември футболистите на Германия са били евакуирани от хотела си във френската столица. Причината е била сигнал за бомба.

Префектурата на парижката полиция съобщи, че има взети заложници в концертната зала "Батаклан". Взетите заложници са най-малко 100 души. Терористите в залата крещели, че "отмъщават за Сирия" , съобщават френските медии, цитирани от ТАСС.

Очевидци заявиха, че полицията е отцепила централен парижки квартал, където според медийни информации въоръжени лица са стреляли в ресторант, причинявайки жертви, допълва Ройтерс. Стрелбата в частност е била в ресторант "Малката Камбоджа" северно от Париж. Стрелците не са задържани. Местопроизшествието се намира недалеч от сградата, където през януари терористи разстреляха журналисти от сатиричния седмичник "Шарли ебдо", отбелязва френската телевизия БФМ, цитирана от ТАСС.

С оглед на първоначалните данни снощните нападения в Париж вероятно са били координирани, заявиха американски представители от сферата на сигурността, цитирани от Ройтерс.

Френското радио "Европа 1" съобщава за нова стрелба в центъра на Париж в търговски център.

Президентът Оланд е свикал извънредно министерско заседание в Елисейския дворец. /БТА/

*Информацията е обновена към 01.10 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

265

ь

преди 8 години

Препоъчвам на всички заблудени мозъци по отношение на това, което се готви, да прочетат статията на Стойчо Керев, написана много преди скорошните събития в Париж:"Адът има едно име. Ноември."

264

анонимен

преди 8 години

много ми е жал за хората вав франциа но за мен оправията е мащабна операциа в ислямската даржава и да се фанат тиа управници и да им режат парче по парче и да пеят

263

anonimen

преди 8 години

не си чешете езиците просто света е безсилен само се хвалат тук там сори но си чакаме реда предполагам

fallback