Снимка: Reuters

Известният турски актьор Седеф Еджер е бил в един от районите, където бе извършен първият от терористичните атентати в Париж снощи.

По думите му атентатите започнали в квартала, където живее. Терористите открили стрелба срещу няколко заведения. Един от тях е ресторант "Камбоджа". В същия район се намира и концертната зала "Батаклан".

Още по темата
"Ние не пострадахме, добре сме, но си помислих тогава, че ако нападнат концертната зала, а по това време там имаше много хора, ще има много загинали. Залата побира около 1500 души", каза Еджер.

Концертната зала "Батаклан" е много близо до редакцията на "Шарли Ебдо" и атентатите припомниха травмата от нападението през януари.

Друг турски гражданин - 21-годишният Фехми Б., който в момента на атаката се намирал в залата "Батаклан", чул изстрели, като от илюминации, и помислил, че е инсценировка.

"После всички налягаха на пода, стреляха непрекъснато и напосоки. Някои хора се престориха на убити. Не можех да мръдна, защото един труп затискаше краката ми. Накрая успях да събуя обувките си и заедно с други трима ранени успяхме да избягаме през задния вход", разказа той.

Атентатите в Париж предизвикаха много силен отзвук в Турция, тъй като само преди един месец терорът в Анкара отне живота на над 100 души и милиони турци са изпитали ужаса и мъката от тероризма. Освен това във Франция има многобройна турска общност.

Турските телевизионни канали непрекъснато излъчват съобщения и реакции във връзка със снощните атентати. Редица вестници излязоха с траурни заглавни страници.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase