Снимка: БТА
fallback

Президентът на Франция Франсоа Оланд обяви извънредно положение в страната. Границите на Франция ще бъдат заворени, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Oще по темата

Оланд заяви, че в Париж се разполагат сили на френската армия след безпрецедентните нападения, предаде Асошиейтед прес.

Поредица от атентати отне живота на десетки души. Има и взети заложници. Най-малко 40 са загиналите, а ранените - 60, заяви полицейски източник, цитиран от Ройтерс.

Френският президент беше на един от атакуваните обекти - "Стад дьо Франс", където се игра мачът Германия - Франция, но беше успешно евакуиран.

Френската полиция проведе операция в концертната зала "Батаклан". Двама нападатели са убити, съобщи френската телевизия БФМ, цитирана от Ройтерс.

Около сто души се намираха в похитената снощи концертна зала. Терористите, които са открили стрелба в залата, крещяли, че отмъщават на Франция за Сирия, съобщи френският канал БФМ, като се позова на очевидец.

Според наличната информация част от зрителите са успели да избягат. Неизвестните са стреляли в множеството, възхвалявайки Аллах, съобщи пред радио Франс енфо един от зрителите, който е успял да избяга.

Те са влезли в залата в разгара на провеждащ се там концерт.

Френски полицейски представител потвърди, че снощи са извършени две самоубийствени нападения, едното от които при "Стад дьо Франс", съобщава Асошиейтед прес.

Парижката община прикани в съобщение в Туитър жителите на френската столица да не излизат навън.
Радио "Европа 1" съобщи за още една стрелба във френската столица в търговския център "Ле хал" в центъра на Париж, предаде Ройтерс.

Сигурността около "Стад дьо Франс" е възстановена, а футболните запалянковци се извеждат от полицията извън спортното съоръжение, съобщи шефът на френската футболна федерация Ноел ле Гре, цитиран от ТАСС.

Десетки хиляди зрители бяха принудени да чакат вътре в стадиона, докато си тръгнат. В района избухнаха три взрива, при които са загинали най-малко трима души. Гре заяви, че едното от взривните устройства е избухнало непосредствено пред входа на стадиона. Именно там са загинали въпросните трима души. Няколко са ранени.

Френският президент Оланд отменя участието си в срещата на страните от Г-20 в Турция този уикенд, предаде  Ройтерс. /БТА/

*Информацията е обновена към 02.21 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 8 години

Как ще затваряте границите?! Брюксел какво каза? Психолози разговаряха ли с атентаторите? Хелзингския комитет какво каза за убийството на атентаторите. Айде стига с тази двулична политика. Навкарахте изметта от на баба си г'зиново, за да ви излиза по-евтино, независимо че направихте Париж колониално блато, а сега реват. Шарли Ебдо няма ли да пусне някоя смешка, или то не останаха французи във Франция.

68

Анонимен

преди 8 години

Ама как така възмотително ами ако мо стане лошо на някои арабин какво правим тогава .

67

Анонимен

преди 8 години

Късно е вече. Те са вече в Европа. Простотията и късогледството на европейските политици ще е причината проблемите да се решават постфактум сега, отколкото ако бяха реагирали навреме.

fallback