Снимка: Reuters, архив
fallback

Взрив в двигателя е предизвикал катастрофата на руския Ербъс А321 в Египет, съобщиха за в. "Ал Масри ал Яун" източници от разследването, предаде БТА като се позова на ТАСС.

Oще по темата
На такъв извод навеждат данните от черните кутии.

"Причина за падането на самолета е станал взрив в един от двигателите. Какво го е предизвикало ще установи специална техническа лаборатория, както и резултатите от огледа от експерти на мястото на катастрофата, телата на жертвите и вещества по телата и фрагменти от самолета", казаха от следствената комисия.

Разследването засега няма данни трагедията да е свързана с терористична дейност.

"Взетите проби от телата на пътниците и отломките на самолета ще определят дали в тях има взривни вещества или взривът е бил предизвикан от техническа неизправност", посочиха източниците.

Те добавиха, че няма записи от сигнали за помощ от пилотите към авиодиспечерите.

В същото време анализът на техническите параметри показва, че самолетът е паднал бързо, което може да се дължи "на мощен взрив, едновременен отказ на всички двигатели, изгаряне на части от корпуса и разрушение на част от самолета още във въздуха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 8 години

Кви руски механици видя на египетското летище?

27

Анонимен

преди 8 години

Руски механик е забравил я каскет, я бутилка в двигателя. От Серьогите всичко може да се очаква, те не са като хората.

26

Боби

преди 8 години

До Шоп 33Шопе чети бре - РЕАКТИВНИТЕ ДВИГАТЕЛИ НЕ СЕ ВЗРИВЯВАТ. При попадане на чужд предмет или конструктивен дефект се чупи лопатка/ки която може да пробие двигателя и може да почне пожар а може и да остане само с дупка. Около двигателите на изтребителите има горивни резервоари които се взривяват но не и пътнически самолет.дори лопатката да пробие корпуса ще направи малка дупка дори да уцели резервоар с гориво той няма да се взриви просто ще изтече горивото.ОСТАВА БОМБА но от Кой и КЪДЕ?

fallback