Снимка: архив, Reuters

Руският пътнически самолет, който беше изчезнал от радарите, се е разбил на Синайския полуостров в Египет.

Отломки него са били открити на Синайския полуостров, в Североизточен Египет, предаде ДПА, като се позова на представител на египетските авиационни власти.

На борда на самолета е имало общо 224 души - 217 пътници и 7-членен екипаж, предаде Ройтерс, като се позова на руските авиационни власти.

Пасажерите са били руски туристи, връщащи се от почивка в Египет. В списъка с пътниците фигурират 200 пълнолетни и 17 деца.

Разбилият се самолет е напълно унищожен и повечето хора на борда вероятно са загинали, предаде Ройтерс, като се позова на представител на властите, пристигнал на мястото на катастрофата.

Летателният апарат е паднал в планински район в централната част на Синайския полуостров при лоши метеорологични условия. Това затруднява достъпа на спасителните екипи до самолета.

Няма индикации самолетът да е бил свален, предаде Ройтерс, като се позова на представители на египетските сили за сигурност.

"Еърбъс А321" на руската авиокомпания "Когалимавиа" е паднал близо до летището на град Ел Ариш.

Малко преди самолетът на руската авиокомпания "Когалимавиа", връщащ руски туристи от почивка в курорта на Червено море Шарл ел Шейх, да изчезне от радарите, пилотът е поискал аварийно кацане на най-близкото летище, съобщиха източници от международното летище на египетската столица Кайро, цитирани от ТАСС.

Самолетът е бил на височина от над 9000 метра, когато командирът на полета съобщил, че радиостанцията се е повредила, и поискал разрешение за кацане. След това връзката била загубена.

Още по темата

Самолетът е излетял в 6.51 ч. московско време (5.51 ч. българско време). В 7.17 ч. московско време той не влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите.

Руският самолет се е разбил в централната част на Синайския полуостров, съобщи малко по-рано египетският премиер Шериф Исмаил.

Преди това се появиха информации, че летателният апарат е напуснал въздушното пространство на Египет и е влязъл във връзка с турски диспечери.

Самолетът е било предвидено да кацне в Санкт Петербург в 12.10 ч. московско време (11.10 ч. българско време).

Египетските и руските власти са създали кризисни щабове, пише БТА.

Обстановката на полуострова в Североизточен Египет е много нестабилна. Ислямистки групировки, сред които местният клон на "Ислямска държава", извършват атаки в Синай почти ежедневно и убиха стотици войници и полицаи през последните две години. .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase