Снимка: Facebook
fallback

Собственикът на кафене в централен Израел има странен подход към обединяването на хората. Може да се каже, че "оръжието" му за обединение е... хумусът.

Коби Тцафрир предлага 50% намаление на клиентите си, но само при условие, че евреи и араби седнат заедно да хапнат, на една и съща маса в ресторанта му "Хумус Бар".

Офертата първо се появява във Facebook страницата на заведението на 12 октомври, но сега световните медии й обръщат сериозно внимание. Докато Йерусалим става сцена на боеве и бунтове, Тцафрир се обявява против насилието с порция хумус в ръка, разказва изданието "Хъфингтън Пост".

"Уплашените сте от арабите? Не харесвате евреите? При нас араби няма. Но и евреи няма... При нас има само хора! И истински, чудесен арабски хумус. И страхотни евреиски фалафели. И безплатно допълване на порцията ви с хумус, ако сте арабин, евреин, християнин, индиец и т.н. Специално намаление: 50% по-ниска цена за всички ястия на всяка маса, където евреи и араби хапват заедно!"

Клиентите веднага са откликнали на рекламата, разказва Тцафрир. Поне три маси са се възползвали от специалната му промоция. Но много повече били клиентите му, които решили да споделят ястието си с хора от различна религия, но въпреки това платили пълната цена за ястието си.

"Ако нещо може да обедини тези хора, то е хумусът!", смята собственикът и разказва, че идеята му е хрумнала като отговор на насилието в региона.

Само за последният месец най-малко 44 палестинци, 8 израелци и един мъж от Еритрея бяха убити в сблъсъците в Йерусалим и окупирания Западен бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Стамат

преди 8 години

Никой никога няма да обича евреите!Познай с един опит защо... ;-)

16

скептик

преди 8 години

С танкове "за" насилието, с хумус "против"...

15

Анонимен

преди 8 години

Достойна постапка на достоен човек. И на 20 души да повлияе пак е напредък и е направил нещо добро.

fallback