Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters
fallback

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква спешна среща на държавни и правителствени ръководители от ЕС заради мигрантските потоци през Балканите.

ЕК съобщи, че срещата ще се състои в неделя вечер в нейната централа в Брюксел.

Поканени са премиерите на България, Австрия, Хърватия, Македония, Германия, Гърция, Унгария, Румъния, Сърбия и Словения, както и председателят на Европейския съвет и представители на Фронтекс и на ООН.

Отбелязва се, че потокът мигранти през Западните Балкани изисква бърз отговор.

Допълва се, че целта на срещата е постигането на съгласие по общи действия, които да бъдат предприети незабавно, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

БОРИСОВ НЯМА ДА ДОЙДЕ-ЗАЛЕПНАЛ СЕ Е ЗА РЕКЛАМАТА...

11

стига

преди 8 години

Стига срещи! Условията се промениха, ПРОМЕНЕТЕ клаузата за ГОСТОПРИЕМСТВО! Това епреселение, което НЕ БЕШЕ ПРЕДВИДЕНО! Условият са НОви и трябва да действуваме ПО НОВОМУ, АДЕКВАТНО на ИНВАЗИЯТА!! Видях те какво правят във Франция, ХЪрватска, Австрия! Какво чакаме? Да тръгнат по домовете ни и да ни убиват ли?? Та те се рамножават като *** и ВЕЧНО ще са недоволни, няма да имат работа, пари, жилища.

10

Анонимен

преди 8 години

Да се реши всички мигранти да бъдат връщани в Сирия на Асад, който е обявил амнистия и ще ги приеме всичките. Това да се обяви официално по всички медии, фейсбук, туитър и др. на арабски. И да се пристъпи към действие в тази насока.Ще видите как ще секне потока и даже от гръцките острови ще започнат да се връщат в Турция.

fallback