Снимка: bgonair.bg
fallback

Голяма сграда, в която са живеели семейства на български и полски работници, се срути в германския град Гуденсберг. Причината е възникнал пожар.

Oще по темата

12 души са ранени, двама от които тежко. Други 7 са с по-леки наранявания. От полицията съобщават, че сред пострадалите има българи.

Инцидентът е станал около 20 часа снощи. Всички ранени са откарани в болница.

Срутилата се къща, която в голямата си част е била дървена конструкция, е разположена в центъра на град Гуденсберг, в който живеят 9 хил. души. Местните медии разказват, че веднага след случилото се гражданите в района са се притекли на помощ на пострадалите.

По-късно са се отзовали няколко пожарни екипа. Общият брой на мобилизираните огнеборци е бил 110, а на медицинските служители – 40.

"Сградата е била обхваната от пламъци от първия до последния етаж", посочи говорител на пожарната.

Според него не е изключена версията за умишлен палеж. Напоследък в Германия има бум на палежите на бежанските и имигрантските убежища, заради засиления мигрантски наплив.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 8 години

Бре бре тука в цяла Варненска област няма толкова много пожарникари и медицински лица готови да реагират при подобни инциденти а за техника и екипировка изобщо не можем да говорим.

2

Анонимен

преди 8 години

AMI DA SI BIAHTE STOIALI V BALGARIA--NIKAKVO SAGALENIE.

1

do 1

преди 8 години

abe negramoten ima razlika mejdu "u4astnici i postradali"

fallback