Снимка: bgonair.bg
fallback

Руските удари в Сирия заплашват сигурността на полетите до Азия и Далечния Изток, пише британският в. Independent, позовавайки се на Европейската агенция за авиационна безопасност. Експертите предупреждават превозвачите, че сигурността на самолетите им е под заплаха от крилатите ракети, които Москва изпраща към Сирия.

В бюлетин, изпратен до самолетните компании от Европейската агенция за авиационна безопасност, се казва, че руските крилати ракети, изстрелвани от кораби в Каспийско море, пресичат въздушното пространство, използвано от авиокомпаниите.

Преди да достигнат Сирия, тези ракети пресичат въздушното пространство над Иран и Ирак - маршрути, които се използват от самолетите на търговския транспорт.

Предупреждението идва само ден, след като стана ясно, че самолетът на малайзийските авиолинии, който бе свален над Източна Украйна, е бил поразен от ракета "Бук", произведена в Русия. Това беше официалното заключение на провелото се разследване на Холандския съвет за сигурност.

От ръководството на "Бритиш Еъруйез" потвърдиха, че са запознати с бюлетина и увериха, че в никакъв случай компанията не би изпълнила полет в региона, ако има заплаха за сигурността му. Други превозвачи като "Еър Франс" съобщават, че са променили самолетните маршрути, за да бъдат избегнати районите, в които се водят военни действия.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:



Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Атила

преди 8 години

Не знам със какви КАЛАШНИЦИ сте стреляли но на стрелби като сме ходили засичаха само руските нашите от Казанлък нямаха засечка смазани чисти с нови патрони нашите по добри

114

Боби

преди 8 години

До Шоп 170Да при калпава партида боеприпаси съм съгласен. Но поради прах, кал,вода не смазване няма начин.И да аз лично съм бил с ОРИГИНАЛЕН АК-47 СССР Производство 1949 година стрелял съм общо 120 патрона (1995 година като калашника беше на 46 години и следващите Фазани го наследиха от мен)Тежеше яко. завиждах на кашиците за АК-74 но те пък за една година износиха 20 000 изстрели живот на цевта при поти ежедневни стрелби.

113

95265

преди 8 години

Ракетата БУК в Русия ли беше произведена или в СССР. Кой разреши граждански полети в Донбас зона на военен конфликт където са разположени авиация и ПВО.Отговорът коренно променя ситуацията. Руските ракети заплашват а американската и на коалицията им авиация не заплашва никого. Със сигурност руснаците са си съгласували коридори с Иран ,Ирак и Сирия.А добрите питаха ли когато с "мирни цели" навлязоха във въздушното пространство на Ирак, Сирия и Либия?

fallback