Снимка: YouTube

Червено Рено Клио се оказа ковчегът на двама британски младежи - 20 годишният Кайл и 21-годишният Майкъл. В ранните часове на 12 април те се удрят в църква в Кроубъроу, Източен Съсекс и загиват на място.

Тяхната гибел е заснета на видео от Майкъл, докато се движат със 150 км в час през Съсекс. Кадрите са от телефона му, който е намерен на сутринта след катастрофата, далеч от колата. Двамата обаче са били на "коктейл от наркотици",  както пише вестник "Мирър".

Семействата им решават да направя видеото публично в опит да предупредят други за рисковете от шофиране в подобно състояние.

Във видеото се чува как Майкъл се опитва да навигира приятеля си, повтаряйки "Намали, намали!" или пък "Давай, давай!" А когато той осъзнава, че се движат в населено място изкрещява: "Намали, движим се със 150!"

Секунди по-късно картината става черна и единственото, което се чува е звукът от удара... в каменната стена на местната църква.

Малко по-късно се чува и гласът на жена, която пита: "Можете ли да ме чуете?", "Живи ли сте?". И двамата обаче са загинали на място.

"Не знам защо момчетата са решили да направят това, което са сторили, но ги обвинявам и двамата за решенията, които са взели тази нощ" , споделя майката на Майкъл, Кат.

"Ако всичко това спре, дори един човек от това да направи същата грешка, значи нещо добро е излязло от това видео. Надявам се, че младите хора ще го видят и ще разберат, че дори малко забавление може да има съкрушаващи последствия", обяснява Кат решението на семействата да направят видеото публично.

Лорън Хъмбъл, бившата приятелка на Майкъл смята, че неговите действия ще дадат завинаги отпечатък върху живота на 5-годишната им дъщеря.

"Видеото беше напълно съкрушаващо, но ни даде всички отговори, от които се нуждаехме", казва тя.

"Майкъл, който видяхме на това видео, не беше Майкъл, който познавахме, който беше обичащ, грижовен, отговорен баща. Той остави нашата красива дъщеря Лили Роуз, която ще трябва да живее с последствията от тази ужасна ситуация завинаги".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase