Снимка: архив, Reuters
fallback

Първият сняг падна в южната част на Полша. Това се случи малко по-рано от обичайното и неочаквано за комуналните служби, пише ТАСС.

В резултат няколко хиляди души останаха без ток, а статистиката за пътно-транспортните произшествия стремглаво литна нагоре.

„Само на сутринта в понеделник заради зимната атака имахме близо 280 сигнала, главно заради счупени клони по пътищата и електропроводите“, казаха от пожарната в Малополското воеводство. Освен това много пътища се оказаха блокирани поради катастрофи.

Не се размина без жертви. Поради сложната обстановка по пътищата при катастрофи са загинали няколко души. В град Легница пиян мъж заспал на улицата и починал от студа.

Според синоптиците през следващите дни отново може да вали сняг. Очаква се дебелината на снежната покривка в редица региони да достигне 5 см.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Абориген

преди 8 години

До НинаТака е! Най-неочакваните метеорологични явления по нашите земи е снегът през декември и жегата през юли. В такива географски ширини живеем...

4

Анонимен

преди 8 години

"и неочаквано за комуналните служби, пише ТАСС."Те тези комунални служби явно не са чували за метереологични станции и за синоптици. *** к'во да правиш. Полша също я е тресла кумунизъм доста време.

3

Анонимен

преди 8 години

И прина така ще стане както миналата година

fallback