Снимка: Reuters, архив
fallback

"Ислямска държава" заяви, че Русия ще бъде победена в Сирия, където руската авиация бомбардира от 30 септември позиции на джихадистката групировка и на бунтовници, биещи се срещу режима, предаде Франс прес.

Oще по темата

"Русия ще бъде победена", заяви говорителят на ИД Мохамед ал Аднани във видеозапис, разпространен в джихадистки сайтове. Той призова "мюсюлманите да започнат навсякъде джихад срещу руснаците и американците".

Говорителят потвърди, че вторият човек в ръководството на "Ислямска държава" е бил убит в американски въздушен удар, предаде Франс прес.

САЩ съобщиха през август, че вторият човек в ръководството на ИД е бил убит в американски въздушен удар близо до Мосул, в Ирак. Мишена на въздушното нападение бил автомобил, в който Аби Мутаз ал Кораши пътувал заедно с друг лидер на групировката.

"Америка се зарадва на смъртта на Аби Мутаз ал Кораши и я нарече голяма победа", заяви говорителят Мохамед ал Аднани.

Междувременно в руската столица Москва беше осуетен терористичен акт. Заловените се оказаха свързани с "Ислямска държава", а руските служби за сигурност заявиха, че в тях е открита готова за използване бомба, съдържаща 5 кг експлозив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен Кой Багдади ? Същият, който ни беше на гости в Правец ли .Няма ли да си го приберем на лечение у нас. Де го синът на ДС ,Николай Младенов .Да помага . Иначе шефът на тогавашното правителство, Б.Борисов и днес е тук .Е! Ако не Николайчо ,ТОЙ нема начин да не помогне на халифа .Я колко оръжие изпати там ,та една Бърза Помощ ли няма да му спретне. Ако не е умряло, ал Багдадито

51

Анонимен

преди 8 години

Не си прав 101 Неистовият вой е харчене като за последно на парите на американските данъкоплатци за плакати в стил ИДИЛ иска руски секс

50

Анонимен

преди 8 години

Неистовият русофобски вой- балсам за душата. В сирия всичко е точно.

fallback