Снимка: Архив Reuters
fallback

Задържаните от руските власти заподозрени за подготовка на терористично нападение в Москва са се обучавали в лагери на групировката "Ислямска държава", съобщи ТАСС, цитирайки Федералната служба за сигурност (ФСБ).

Oще по темата

"В Москва беше открит адрес, където периодично са пребивавали от 6 до 11 човека, част от които са минали бойна подготовка в лагери на "Ислямска държава" на територията на Сирия и са пристигнали в Русия, доста преди началото на руската военна операция в Сирия", заяви ФСБ.

Според властите задържаните са руски граждани. Те са планирали нападение в обществения транспорт в Москва.

ФСБ каза, че при операцията е иззета готова за използване бомба, съдържаща 5 кг експлозив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

илюзиониста от КГБ

преди 8 години

НЯМА ТЕРОРИСТИ В МОСКВА!НЯМА --НИТО ИМЕНА ...НИТО ФАКТИ.....само илюзии и фантазии на КГБ!Дърти соц-лъжи ....от времето на "студената война"!

11

асенов

преди 8 години

Омръзнаха вече тези неадекватни милиционири в Кремъл! То бива инсинуации и лъжи, но прекаляват!Тези партенки за горките руснаци минават От малки ги учат, че САЩ ще ги превземат.В Европа никой не вярва на всекидневните манипулации на Путин!

10

Ж.стоев

преди 8 години

Интересна работа? Русия почти не бомбандира ИД според USA а терористите са от ИД.Американците ги бонбандирват нон стоп отново според тях а не сме чули за опит за атентат в USA.Американците явно имат другите за много глъми щото даже не се стараят да бъдт оригинални

fallback