Снимка: Reuters
fallback

На този етап няма данни за загинали или ранени българи при експлозиите в Анкара, съобщи Министерството на външните работи. Посолството ни в Турция е в постоянна връзка с местните власти.

На 86 нарасна броят на жертвите от двете експлозии в Анкара. Министърът на здравеопазването Мехмет Мюезиноглу съобщи, че 186 души са в болница, като 28 от тях са в тежко състояние, предаде ТАСС.

Малко по-рано генералният прокурор на Анкара Харун Кодалак съобщи, че броят на жертвите на терористичния акт в Анкара е 47 души

Oще по темата

„Правим всичко възможно, стараем се в най-кратки срокове да приключим разследването. На мястото на експлозиите са загинали 30 души, но още 17 души са починали в болниците. Така до момента са загинали 47 души“, каза прокурорът. Кодалак каза, че броят на жертвите може да нарасне още.

Турските власти смятат, че атентатор самоубиец е извършил бомбения атентат в Анкара.

Експлозиите избухнаха по време на мирна демонстраци, призоваваща за край на бойните действия между Турция и ПКК.

Взривовете са прогърмели в района на железопътна гара, под надлез, където преминавали участниците на организирания антивоенен митинг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

бг

преди 8 години

Абе кой беше онзи турчин в Америка, който искаше да свали Ердоган? Абдулах Гюлен ли се казваше? Може би той е замесен? Плюс ЦРУ, които не харесват Ердоган. Няма да успеят да бутнат най-популярния турски президент, който се радва на подкрепата на цяла Турция, но все пак се опитват. Турците от времето на Ататюрк са нямали толкова способен, енергичен държавник.

20

биров

преди 8 години

путин се набутал между шамарите?в света има две ядрени империи,кой ще бие шамари на путин,турция ли,арабите ли или ес,или конго или мексико?все едно утре иран да почне да шамаросва америка,еми не става..всички ядат шамари в сирия без америка и русия,това е положението вече много години и единствения начин да се промени е ядрена война,коята е пък невъзможна

19

Анонимен

преди 8 години

До ВиждамАз виждам нещо по-различно в случая. Руслям. Путин си отмъщава на Турция.

fallback