fallback

Четири руски ракети, изстреляни от военни кораби в Каспийко море към Сирия са паднали в Иран. Това обявиха пред Си Ен Ен американски военни източници, добавяйки че нямат информация за щети или жертви. От Държавния департамент заявиха, че към този момент не могат да потвърдят такава информация, а руското военно министерство категорично я отрече.

Русия включи военноморските си сили в акцията срещу терористи в Сирия още в сряда, когато изстреля 26 ракети, които са прелетели над 1200 км над Ирак и Иран, преди да поразят 11 цели.

В четвъртък Москва официално посочи, че всички ракети са достигнали целта си. Заедно с американските медии обаче иранската информационна агенция Ирна също съобщи за неидентифициран летящ обект, който се е разбил в малко градче в иранската провинция Западен Азербайджан.

Консервативните ирански медии обаче веднага определиха публикацията като психологическа пропагандна операция на САЩ срещу Москва. Русия също подминава обвиненията към нея с равнодушие.

„Всеки професионалист знае как се изпълняват такива атаки – целта винаги се фиксира преди и след удара. Всичките ни ракети извършиха ефикасни попадения. Иначе трябва да приемем, че поразените бази на Ислямска държава са се взривили сами“, заяви говорителят на руското военно министерство ген. Игор Конашенков.

В това време американският държавен секретар Джон Кери проведе телефонен разговор с руския си колега Сергей Лавров, в който го е призовал Вашингтон и Москва да придвижат напред техническите преговори, свързани с акцията в Сирия с цел избягване на инциденти.

По темата вижте видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Боби

преди 8 години

До Анонимен 89Вземи гледай филмче как рашките си тестват калашниците. Бих го нарекъл Инжинерно издевателство. Как смяташ ракетите Стратегически клас които ще доставят Ядрено оръжие на по-малко изпитания и проверки ли се подлагат? Само един пример ракетата трябва да оцелее и премине през тропическа буря със светкавици. Пускат ракетата в аеродинамична тръба, добавят много дъжд и след това с мега кондензатор имитация на мълнии. Като оцелее след подобно нещо става за носене на ядрено оръжие.

65

Боби

преди 8 години

До kokospa 85До 81Ако ракетата се блъсне в птица например или в далекопровод или антена? В ракетата има цифрова карта и да ГЛОНАСС и Жироскопи. Точно за това ти говоря Жироскопите и ТВ главата са много ценни това са много висок клас уреди - стратегически клас. При спиране на тока цифровата карта се изтрива. Ракетите не летят над градове но селата не ги заобикаля. Какво ще стане ако някоя ракета падне по средата на Турско или Иранско село? Един доста голям кратер и уличаващи останки и ЖЕРТВИ.

64

НФБ

преди 8 години

До някойА американски бомби падащи над къщи в България да сте чували когато бомбардираха Сърбия. ..

fallback