Снимка: Reuters
fallback

Русия проведе в сряда военни разговори на високо равнище с Израел във връзка с нейната кампания в Сирия и отправи призив и към други държави за координация на действията там, в това число към САЩ и Турция, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Представители на Русия и на Израел са обсъдили как могат да избегнат случайни сблъсъци в Сирия.

"Русия няма да предприеме каквото и да било действие, което ще застраши израелската национална сигурност", заяви в интервю за израелско радио Алексей Дробинин, съветник в руското посолство.

Руската делегация е била водена от първия заместник-началник на Генералния щаб Николай Богдановски, който се е срещнал с израелския си колега Яир Голан.

Бързата поява на контакт лице в лице между израелски и руски генерали е в рязък контраст с по-напрегнатите отношения между Москва, Вашингтон и Анкара, отбелязва Ройтерс.

САЩ няма да си сътрудничат военно с Русия в Сирия, заяви министърът на отбраната Аштън Картър, а Турция се оплака от няколко нарушения на въздушното й пространство. Анкара повика руския посланик в Турция три пъти в рамките на четири дни, заради нарушенията.

Дробинин каза, че Русия започва подобни военни разговори с Турция и се надява, че ще има такива и с други страни, включително със САЩ.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

гърция и Турция като са членове на НАТО защо водят война?И защго половината Нато бе против влизане в Ирак, а другата половина - не.И като си увеличи бюджета НАТО какъв е ефекта?Че шефът на Нато говори че Русия ще напада прибалтика, защото разполага войски, пък то се оказа че ще напада Сирия. Толкова им е й Разузнаването....А в Новорусия какво направи Нато?

16

Анонимен

преди 8 години

Москва обсъди с Израел как да избегнат случайни сблъсъциОт тук нататък ще има само не случайни сблъсъци.

15

Анонимен

преди 8 години

Да, ама евреите са хорау с тях можеши да преговаряш, а Хамерикосите са смешници. изживяват се като световин жандарми, а реално само проблеми създават.

fallback