Снимка: архив, Reuters
fallback

Руски кораби са подложили на обстрел позиции на Ислямска държава на територията на Сирия. Това съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу на среща с президента Владимир Путин, предаде ТАСС.

По думите на Шойгу обектите на ислямистите са били обстреляни с ракети. В стрелбата са участвали кораби на Каспийския флот на Русия.

От четири ракетни кораба са били изстреляни 26 крилати ракети с морско базиране по 11 цели, съобщи Шойгу. Той уточни, че целите са унищожени, като цивилни обекти не са пострадали.

Единственото ракетно оръжие, което е могло да бъде използвано срещу територията на Сирия от акваторията на Каспийско море от руски кораби е крилатата ракета 3М14.  Според военни морската версия на 3М14 може да се използва на разстояние над 2 600 километра, пише Лента.ru.

Сергей Шойгу е заявил също така, че Русия съгласува действията си в Сирия с Турция и САЩ и смята, че без тяхната помощ Ислямска държава не може да бъде победена, съобщава ТАСС.

Путин е наредил на министъра на отбраната да продължи сътрудничеството със Съединените щати, Турция, Саудитска Арабия, Иран и Ирак, съобщава Ройтерс, цитирайки руската агенция Интерфакс.

Президентът Владимир Путин е оценил високо досегашните резултати от операцията на руските ВВС в Сирия. В същото време той е изразил убеждението си, че конфликтът в Сирия трябва да бъде прекратен с политически средства. По думите му руската авиация ще подкрепи сухопътната офанзива на сирийската армия.

Руското министерство на отбраната разпространи видео, на което е заснет удар, нанесен от руски кораб срещу ИД в Сирия. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

142

Анонимен

преди 8 години

90 процента са дали брак....само една ракета е долетяла....и то малко се е отклонила та в една болница в Авганистан е попаднала....през прозорчето...Това 100 процента е вярно....От епруветките на САЩ го научих...

141

kokospa

преди 8 години

Прекрасна политическа демонстрация.САЩ още през 1991 с второ поколение такива ракети-варианти за въздушно базиране 16 броя на Б-52,наземно базиране и морско такова показаха ефективноста му.AGM-68G има вече 4 то поколение така че Русия просто демонстрира че и тя има и може да използва такова оружие.Чудесна реклама пред пост съветското общество и пред новите съюзници.

140

bobo

преди 8 години

До ...192 По кого да изстреля крил ракети бе ***.

fallback