Снимка: Булфото, ахрив
fallback

България иска да участва в "Турски поток", пише Правда.ру.

Българското правителството, заради чиято нерешителност се провали строежът на газопровода "Южен поток", има намерение да се обърне към властите на Русия с молбата да обмислят възможността за продължаването на "Турски поток" до българския хъб или до строящия се газопровод между Гърция и България, коментира от своя страна и КМ.ру във връзка с изявление на заместник-министъра на енергетиката на България Антон Павлов.

"Сега заедно с Гърция подготвяме инвестиционно споразумение за строежа на интерконектор, който трябва да съединява Гърция с бъдещия газов хъб на наша територия", посочи Павлов в кулоарите на форума Kazenergy. 

"Ако Русия може да се договори с Турция за строежа на втора тръба до Гърция, ние сме готови да обсъдим доставките на газ", заявил е още той.

Oще по темата

Според настоящите договорености между лидерите на Русия и Турция първата тръба на "Турски поток" трябва да достигне границата между Турция и Гърция. По този начин България остава встрани от проекта.

"България е готова да участва в "Турски поток" е заглавието и на публикация в "Новости 24 часа", цитиран от "Фокус".

"България отново възнамерява да се присъедини към "Турски поток", пише и Еpochtimes.ru. Изданието коментира, че София, която е наложила вето върху реализирането на руския проект "Южен поток", планира да предложи на "Газпром" да изгради интерконектор от газопровода "Турски поток" до нейната територия.

България, която в края на 2014 г. наложи вето на реализацията на руския проект "Южен поток", сега иска да стане ключов възел за разпространяване на руския газ, пише руският вестник "Известия".

Българският заместник-министър на енергетиката Антон Павлов заяви пред изданието, че правителството в София ще настоява за продължение на "Турски поток", който заменя проекта "Южен поток", до строящия се газопровод между България и Гърция. Така България ще се превърне в своеобразна врата в европейската газопреносната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Щирлиц

преди 8 години

Учете руски език,ще ви е нужен!

38

d

преди 8 години

аман с този ХЪБ ,цялата тръба щеше да е през нас и не е ли по добре да СУЙЧ а не ХЪБ ? :)

37

Анонимен

преди 8 години

В америка е имало роби.В русия всички са роби от стотици години и така ще продължи.

fallback