fallback

Общ преглед

Най-малко 17 души загинаха след големите бури и наводнения, които връхлетяха френският Лазурен бряг. Други четирима се водят изчезнали след природната стихия.

Oще по темата

Голяма част от жертвите са се удавили в колите си, които са били залети от придошлата вода, има загинал на паркинг в Кан, който за кратко време се е превърнал в езеро, смъртта застигна и трима души в старчески дом.

Коли са били отнесени в морето, магистрали, булеварди и второстепенни улици останаха под вода. Стотици хора останаха блокирани в къмпинги в очакване на спасителите. На мястото в пострадалия район пристигна и френският президент Франсоа Оланд.

Около 5000 жилища продължават да са без електричество тази сутрин, а вчера броят на домакинствата без ток бе 70 хиляди.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов, който посети вчера засегнатата от бедствието зона, каза днес в ефира на радио "Юроп 1", че са арестувани девет души за мародерство. Около 300 полицаи и 543 пожарникари претърсват района за оцелели.

Вижте пораженията, които нанесоха ураганите и придошлите води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

до "умника"

преди 8 години

причините във франция да стават бедствия сас същите като в българия банрутясала държава и обхстини и от тма неподържана инфраструктура и неосъществена превенция. което се дължи на факта че във франция на власт са същите ционситки *** *** като в българия. да живлэ ЕССР

8

Анонимен

преди 8 години

"магистрали, булеварди и второстепенни улици останаха под вода"а държавата къде била, защо не почистила шахтите

7

Анонимен

преди 8 години

"Това само в България може да се случи!"

fallback