Снимка: Reuters, архив
fallback

Саудитски духовници ислямисти призоваха арабските и мюсюлмански държави да подкрепят свещената война срещу правителството на Сирия и неговите руски и ирански поддръжници, предаде агенция Ройтерс, цитирана от bTV.

Имамите са подписали онлайн подписка.

Те сравняват руските удари в Сирия със съветското нашествие в Афганистан през 1980 година.

"Свещените воини в Сирия защитават цялата ислямска нация", се казва в изявлението.

Според духовниците руската намеса като православен кръстоносен поход, а Западът е критикуван, че не дава на сирийските бунтовници противовъздушно въоръжение.

Междувременно руски изтребители са извършили 15 нови въздушни удари в понеделник срещу обекти на "Ислямска държава", заяви руското Министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

"Су-34, Су-24М и Су-25 са извършили 15 въздушни нападения от базата Хмеймим този следобед“, гласи съобщение на ведомството, добавяйки, че 10 обекта са били уцелени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

Имам

преди 8 години

Не ги искам тия руснаци. Много гърмят. Аз си искам пак да си ме бомбандира Америка. Да си сипят бомбите по пясъка за да си им работят оръжейните заводи, но да не ми "надуват главата" много много с това "бум, бум..." Искам си Америка да ме бомбандира и това е!

157

ghwrytr

преди 8 години

С тия призиви брадатите откачалници нищо чудно да получат някоя ракета по погрешка. Много интересно ще стане тогава. А иначе няма лошо в един пореден кръстоносен поход ама този път завинаги тази *** ислямска *** да се издави в Персийския залив.

156

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен258що реши, че си българин? Щото си руски *** ли?Нахлупвай си ушанката и в азия

fallback