Руският президент Владимир Путин. Снимка: Ройтерс
fallback

Местните избори в Източна Украйна, насрочени за 18 октомври, ще бъдат отложени, съобщи френският президент Франсоа Оланд на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел след четиристранната среща за Украйна с участието на президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко, предаде ДПА.

Местните избори в Източна Украйна ще бъдат организирани след 2015 година, за да бъдат неоспорими, заяви Оланд, цитиран от Франс прес, а Меркел подчерта, че тези избори трябва да преминат в съответствие с украинското законодателство.

След срещата стана ясно също така, че Оланд е настоял пред Путин руските удари в Сирия да бъдат насочени само срещу групировката "Ислямска държава", предаде Франс прес.

"Ударите трябва да засягат Даеш и само Даеш" (арабското съкращение за "Ислямската държава), каза Оланд.

"И двамата наблегнахме на факта, че ИД е врагът, с когото трябва да воюваме", каза на съвместната пресконференция тази вечер след срещата на Нормандската четворка германският канцлер Ангела Меркел, отричайки каквито и да било различия в мненията с Оланд по отношение на подхода към сирийския президент Башар ал Асад.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 8 години

Оландчо да мълчиш,че някоя руска ракета фа не срути Елисейския дворец по грешка

72

Георгиева

преди 8 години

До АнонименЯвно се информирате само от Нова тв или сте манипулатор като тях.

71

Анонимен

преди 8 години

Има два вида диктатори - едните умират от собствена смърт !

fallback