Снимка: Reuters
fallback

Руските въздушни удари в Сирия не променят задачите на водената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава", заяви Държавният департамент на САЩ.

Oще по темата
"Ние бяхме ясни и държавният секретар Джон Кери беше ясен: този руски ход няма да промени по никакъв начин мисиите на САЩ и коалицията срещу "Ислямска държава", и конкретно военновъздушните мисии", заяви пред журналисти говорителят на Държавния департамент Джон Кърби, цитиран от Франс прес.

Държавният секретар Джон Кери е заявил в телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров, че въздушните удари на Русия в Сирия са контрапродуктивни, предаде Франс прес, като цитира висш американски служител.

Посланието на Кери бе, че въздушните удари на Русия пречат на усилията да се избегне военен инцидент между самолети от армиите на различни страни и че са контрапродуктивни, добавя АФП, като цитира изявлението на американския служител пред журналисти в кулоарите на Общото събрание на ООН.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

wild horse

преди 8 години

Като им светне на радара,че са прихванати,пак ще трябват памперси ,като на колегите им от фрегатата,затова по-добре с добро да освободят въздушното простанство

55

Анонимен

преди 8 години

Ако на Кери му е неприятно да се удря по ИД, да ги беше държал в Холивуд.

54

Брaнник

преди 8 години

Сирия нямa лигитимен президент и влaст, не може престъпник и убиец дa е президент нa която и дa е стрaнa в светa. Сирийците вдигнaхa въстaние именно срещу Aсaд тaкa зaпочнa войнaтa! Не е случaен и фaктa, че военно престъпникa от Москвa помaгa нa своя " колегa" по призвaние и бомбaндирa умеренaтa опозиция крaй Хомс, a не терористите от ИД! Бог виждa!

fallback