Снимка: архив Reuters
fallback

Главата на римокатолическата църква папа Франциск съобщи пред кореспондент на ТАСС по време на пътуването си между градовете на Куба, където е на посещение, че без Русия не могат да се решат най-важните проблеми, стоящи пред съвременния свят.

„Няма как да се решат най-важните проблеми пред съвременния свят без Русия“, каза Франциск. Той оцени положително сътрудничеството на Ватикана с Русия, информира ”Фокус”.

По време на скорошната си визита в САЩ папата ще изнесе реч пред Общото събрание на ООН.

Според членовете на папската делегация Франциск възнамерява да говори за необходимостта от разрешаването на конфликта в Близкия изток.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 8 години

Съвремените руснаци са достойни за презрение и по-малко за съжаление!Техния глас не бива да се взима предвид при решаването на световните проблеми, защото те могат само да ги създават, никога не са били част от решението!Крайно време е ядрения арсенал на руснаците да бъде отнет, все пак никой не им вярва.

39

Анонимен

преди 8 години

"Газопроводът ''Силата на Сибир'' се строи от една година, газопроводът ''Северен поток 2'' скоро ще започне да се строи..."Друг път! За "Сила Сибири" даже няма подписан договор с Китай, а Северен поток 2 е германска собственост."След всичките ''грешни ходове'' на Путин/Медведев, Грузия загуби Абхазия и Южна Осетия, а ''велика украина'' - Крим и Донбас, а Русия ги спечели!"Русия спечели Крим, но и враждебен съсед. А окупираните части от Крим и Донбас са цирей в *** на Путин.

38

до 53 от славянин

преди 8 години

След всичките ''грешни ходове'' на Путин/Медведев, Грузия загуби Абхазия и Южна Осетия, а ''велика украина'' - Крим и Донбас, а Русия ги спечели! Затова всичките ''демократи'' беснеете от ''грешните ходове'' на Путин/Медведев, нали!? И интересно защо беснеете, а не се радвате на тези'' грешни ходове'', много ми е любопитно?

fallback