Снимка: Reuters
fallback

Унгария започна да строи ограда по границата с Хърватия, за да пресече притока на мигранти, и вече е разположила стотици войници и полицаи, съобщи премиерът Виктор Орбан по общественото радио, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Той уточни, че оградата по критичния 41-километров участък, където двете страни не са разделени от река, ще бъде завършена в кратки срокове.

 "Трябва да приложим същите мерки като по сръбско-унгарската граница", каза Орбан, добавяйки, че в момента 600 войници работят по оградата и предстои да бъдат изпратени още 500 по-късно днес и други 700 през уикенда.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

Бягат или завладяват нови земи? През 14 век Западът ни изостави на ордите турци, сега пак ни се надсмива. Отново ни натиска да се превърнем в буфер. Ако им отстъпим, значи всичко сме забравили и простили. Вижте Орбан как достойно се държи. Какво ще му направят? Само ще го уважават повече. Изходът за нас е или да се оградим напълно, или да пропускаме всеки, който влезе нелегално, към западните държави. Време е да разберат на практика какво сме преживели!

16

Анонимен

преди 8 години

До ЦиникаА що не идеш да обясниш на богатите арабски държави от Залива какви са кроманьонци? Не са приели и един "бежанец." Стига лицемерие!

15

Анонимен

преди 8 години

За година "бежанство" в Германия,ей така- лежейки ,всеки сириец ще е спастрил около 4500-5000 евро джоб парасЪ.При семейство със 7 деца ,тоа са си към 45 000 евра....Що да не походят пеша тия дни? Още е топло.....

fallback