Снимка: Reuters
fallback

Унгарската телевизия отстрани свой оператор след видео, в което служителката нарочно спъва бягащ бежанец в граничния град Рьоске . Жената е привърженик на крайно дясната партия Йобик, съобщава британският вестник ''Гардиън''.

Петра Ласло от N1TV е снимала група от бежанци, бягащи от полицаи, когато един мъж с дете в ръцете си притичва пред нея. Тогава Ласло протяга крака си пред мъжа и той пада върху детето, което носи. Той се обръща и поглежда Ласло с невярващ поглед и двамата започват свада, докато Ласло продължава да снима.

20-секундно видео на случката е публикувано в Twitter от репортер на RTL и бързо набра популярност и дори предизвиква създаване на Facebook група ''Стената на срама на Петра Ласло''. Унгарският новинарски сайт Index е заснел Ласло и как рита малки деца.

От N1TV уточняват, че са освободили Ласло заради ''неприемливо поведение''. Саболч Кисберк, главен редактор на канала, заяви в становище, публикувано на сайта - ''Договорът на операторът беше прекратен днес незабавно, за нас случаят е приключен.''
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

ukrainec

преди 8 години

Тази е престъпничка,ксенофобията върлува при хора с нулев интелект,падне ли ми такава направо ще я смачкам.

90

Анонимен

преди 8 години

Знаете ли, нито е права, нито е крива и положението е много деликатно, повечето от вас говорят така отрицателно за нея, но ние грам не усещаме точно тази вълна, няма ги при нас така на талази, но ако ги имаше? Ако тършуваха по селата при вашите възрастни родители, ако спят по вашите пейки, вашите автогари, паркове и се движат сред нашите деца как ли щяхме да реагираме??? Не е правилно нейното отношение към тях и в крайна сметка коя е тя там на това поле? Положението е много кофти.

89

аз

преди 8 години

Да риташ деца, да нараняваш деца... каквито и да са те е най-долната постъпка. Те какво са виновни за войната и избора на родителите си?! На тази "журналистка" й пожелавам всичко да й се върне!

fallback