Снимка: Reuters

Унгарската телевизия отстрани свой оператор след видео, в което служителката нарочно спъва бягащ бежанец в граничния град Рьоске . Жената е привърженик на крайно дясната партия Йобик, съобщава британският вестник ''Гардиън''.

Петра Ласло от N1TV е снимала група от бежанци, бягащи от полицаи, когато един мъж с дете в ръцете си притичва пред нея. Тогава Ласло протяга крака си пред мъжа и той пада върху детето, което носи. Той се обръща и поглежда Ласло с невярващ поглед и двамата започват свада, докато Ласло продължава да снима.

20-секундно видео на случката е публикувано в Twitter от репортер на RTL и бързо набра популярност и дори предизвиква създаване на Facebook група ''Стената на срама на Петра Ласло''. Унгарският новинарски сайт Index е заснел Ласло и как рита малки деца.

От N1TV уточняват, че са освободили Ласло заради ''неприемливо поведение''. Саболч Кисберк, главен редактор на канала, заяви в становище, публикувано на сайта - ''Договорът на операторът беше прекратен днес незабавно, за нас случаят е приключен.''
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase