Снимка: Reuters
fallback

Върховният комисариат на ООН за бежанците предупреди, че в Унгария може да пристигнат още 42 000 бежанци през идните 10 дни и страната ще има нужда от международна помощ, за да им осигури подслон на границата, където новодошлите вече се оплакват, че са оставени да спят на полето, предаде Асошиейтед прес.
 
Представители на ВКБООН посочиха, че организацията изпраща палатки, легла и термоодеала на границата между Унгария и Сърбия, където през последните два дни разгневени групи мигранти от Близкия изток, Азия и Африка пренебрегнаха полицейските разпореждания и вместо да останат там се отправиха по магистралата на Север към Будапеща.

Унгария сама не може да се справи с предстоящия, още по-голям бежански поток, каза на пресконференция в Будапеща координатор на ВКБООН.

През идните 10 дни в Унгария вероятно ще влязат още 42 000 души - 30 000 са в Гърция, 7000 в Македония и 5000 в Сърбия, и страната ще има нужда от засилена международна помощ.

"Имаме нужда от по-добра координация, за да гарантираме, че на границата няма да има хаос", допълни той, порицавайки Будапеща, че е оставила хората да пренощуват в много лоши условия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 8 години

Само Орбан е отговорен държавник!

27

Анонимен

преди 8 години

Няма ли организации които да събират кирки лопати и мотики за интеграцията на тези хора.Мога да направя дарение!

26

Честито на Европа

преди 8 години

ЕВРОПА СЕ НАПЪЛНИ С НАШИ МЮСЮЛМАНИ!!КАТО ЗНАМ КАК СЕ РАЗВЪЖДАМЕСЛЕД 20 ГОДИНИ ЩЕ СТАНЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО В ЕВРОПА.

fallback