Снимка: архив, Reuters

Трима украински войници, водени за изчезнали от украинските власти, бяха арестувани на полуостров Крим от руски граничари, след като дошли при тях да "пийнат по чашка водка", предаде Франс прес, като се позова на руските митнически и гранични власти.

Тримата украински военни носели със себе си диня, украински колбаси и водка. Те искали да се сприятелят с руските граничари, които били на пост от другата страна на демаркационната линия, установена между Украйна и полуостров Крим, обясниха руските митнически власти.

 "Украинските войници дойдоха, за да пийнат водка и да се оплачат от трудните условия на украинската военна служба", посочват украински граничари.

Тримата военни нямали необходимите документи за влизане в Крим, който е под руски контрол и поради тази причина били арестувани. После били предадени на местните власти, въпреки че било констатирано, че тяхната визита е с "фундаментално мирен характер".

В неделя генералният щаб на украинската армия изрази безпокойство от изчезването на тримата военни и съобщи, че за последно те били видени, облечени с дънки и маратонки, близо до демаркационната линия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase