Снимка: архив Reuters
fallback

Русия ще намери адекватен отговор на решението на България да не даде въздушен коридор за прелитане на руски самолети с хуманитарен товар за Сирия. Това заяви пред ТАСС днес заместник-председателят на руската Дума Николай Левичев, член на парламентарната комисия по външните работи. 

"Ние ще запомним този неприятелски ход и ще му намерим адекватен отговор", отбеляза той. Според него "ръководството на България със своето решение - от каквото и да е продиктувано то - се присъединява към лагера на противниците на действащата система на международните отношения".

Oще по темата

Левичев вижда парадокс във факта, че "страните, на които са наложени санкции, днес се оказват единствените пазители на принципите на хуманността".

"Дамаск противостои на радикалите от "Ислямска държава", Москва му изпраща помощ, Техеран е готов да предостави въздушен коридор за целта. А Западът само слага прътове в колелата. Ето, и правителството на България, получавайки команда от Вашингтон, козирува", продължава той.

Депутатът добави, че "за руските самолети вече са намерени други полетни маршрути, но пътят на конфронтация с Русия, по който тръгна официална София, няма да донесе никаква полза на българския народ".

Левичев се върна и назад в историята: "През XIX век именно Русия освободи балканските народи от владичеството на Османската империя и помогна за създаването на българската държавност. Явно е, че правителството на България има къса памет. Затова пък у руснаците тя е добра", заключава заместник-председателят на Думата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

419

Драган

преди 8 години

До ПетканИ какво общо има това със сегашното арогантно поведение към нас? Как така някакъв си там техен политик ще си позволява такъв заплашителен тон към една суверенна държава, която многократно, ясно и категорично е заявила своята политическа ориентация? Този акт на Русия е типичен пример за нео имперско поведение, защо не се опитаха да прелетят директно през Турция? Руската външна политика е провокативна и гнусна, извиват се ръце и се притиска по-малките и слабите, такива като България.

418

alcom4

преди 8 години

Русия ,много -много ,да не "скача' .Ние не сме тяхна прислуга! Когато бяхме окупирани блиьзо 50 години ,някой питаше ли ни, искаме или не,комунизъм или да "идем" в Чехословакия ,през 1968 година ,например? Никой не ни попита! Приказ/заповед/ и толкова! Сега какви ги "дрънка" този ,офциален руски "нахалник"?Ние, не сме в тяхната "сфера' ,на влияние..и ще изпълняваме ангажиментите си ,с когото трябва ,не каквото искат от Кремъл!

417

Петкан

преди 8 години

До Един БългаринГлупак ! Русия ни даде атомна енергетика и военна промишленост ? Какво дадоха ЕС и САЩ бе ?

fallback