Снимка: Reuters
fallback

Гърция носи отговорност за масовия приток на мигранти в Европейския съюз заради липсата на необходимия контрол по границата. Това заяви унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от ТАСС, в кулоарите на неофициалната среща на външните министри на ЕС в Люксембург.

Oще по темата

Разбира се, отговорността е на Гърция, защото тя не защитава границата. Тя дори не регистрира мигрантите. Не би трябвало те да пристигат в Унгария, без да са регистрирани. Това е огромен проблем, всички членки на ЕС трябва да се придържат към устава на Общността, заяви Сиярто.

Защитата на границите трябва да бъде сред приоритетите на ЕС в момента, допълни той.

Правилата на Шенгенската зона са много важно достижение на ЕС. Трябва да защитаваме Шенген и границите на ЕС, това е отговорност на всички страни членки, подчерта унгарският министър.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

Принципно САЩ са отговорни за масовия приток на мигранти в ЕС, а Гърция има държавна политика, доста далновидна бих казал, с която да се опазаи финансово и физически.

18

Анонимен

преди 8 години

От Европейския Съюз колко консултанти картечари изпратиха за да спрат инвазията? Интересно, защо африканските мюсюлмани не ходят в ОАЕ, Катар, Бахрейн, Кувейт, Саудитска арабия? Много от тях имат същия климат, религиозни разбирания и т.н.

17

man

преди 8 години

Не Гърция е виновна за мигрантите, а тези, които предизвикаха това мигриране Само дето те са отвъд океана..

fallback