Снимка БТА
fallback

Австрийският Червен кръст очаква между 800 и 1500 души да пристигнат в идните няколко часа в неговия приемен център за бежанци в Никелсдорф на границата на Австрия с Унгария, предаде Ройтерс.

"Получихме индикация от властите, че можем да очакваме между 800 и 1500 души", каза Томас Хорват, говорител на Червения кръст в австрийската провинция Бургенланд на границата с Унгария.

Oще по темата

"Подготвяме легла, подслон, храна и топли напитки за тези хора. Ще има и медицинска помощ за нуждаещите се", добави той.

Стотици мигранти се качиха тази нощ в Будапеща на автобуси, осигурени от унгарското правителство, които ще ги откарат на границата с Австрия. Автобусите ще приберат и мигрантите, поели пеша от Будапеща към границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Берлин

преди 8 години

НикелсдорФ, неграмотници.

5

Сп???нс

преди 8 години

като ги гледам , се сещам за картини и литографии от моменти след поредната руско-турска война и стотиците хиляди БЪЛГАРИ поели към неизвестното , защото днес чрез интернет можеш да видиш мястото закъдето си се запътил , а преди 200 години просто са поемали след последния руски войник .... прочетете някой книга по въпроса , само със сензации от "сериозната" преса не става

4

Биг Гроздова

преди 8 години

и аз ги чакам , ама не идат --и царевицата необрана стои , що тъй всички бягат от работа , иначе все в нужда

fallback