fallback

В Сирия пристигат руски самолети, те се включват във въздушните удари срещу силите на Ислямска държава. Това съобщава израелското издание Ynetnews, като се позовава на дипломатически източници.

Руските военни и авиационна техника вече се намират в една от контролираните от сирийското правителство авиобази в околностите на Дамаск, съобщават източниците на изданието. Предполага се, че вече прехвърлените ударни самолети и хеликоптери ще бъдат задействани в борбата с Ислямска държава.

Източниците на изданието твърдят, че през следващите седмици броят на руските военни в Сирия може да достигне няколко хиляди души: съветници, инструктори, тиловици, зенитчици и пилоти от бойната авиация.

Oще по темата

Източник на Lenta.ru, близък до силовите структури на Израел, съобщи от своя страна, че по негова информация руски военни в Сирия наистина има /главно като инструктори и военни съветници/. Той обаче се усъмни в точността на посочените от  Ynetnews бройки.

Освен това източникът отбеляза, че случващото се е отлично известно във Вашингтон и там се посреща с мълчаливо одобрение.

По думите му следва да се отбележи високата вероятност тези дни да е било постигнато споразумение между Русия и Иран за координиране на действията, по-специално в областта на засилване на въоръжението на сирийската армия.

Освен това според източника е много вероятно Русия да е получила правото да използва още едно сирийско пристанище, освен Тартус, с цел обезпечаване на военните транспорти.

На 16 август турски медии съобщиха за пристигането на Сирия на летището край Дамаск на шест руски изтребители МиГ-31. Пресата тогава свърза възможната поява на тези машини с изпълнението на стар договори за самолети от типа МиГ-31Э, сключен със Сирия още през 2007 г., който обаче така и не беше изпълнен по политически причини. Още същия ден обаче Рособоронекспорт опроверга информацията. Шефът на компанията Сергей Коротков заяви, че не знае нищо за доставки на такива самолети в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

Михал

преди 8 години

До Одисей 1Ама ти действително ли вярваш в бедността, изоставането и догонването.Русия е космическа държава и това е достатъчно за да обезмисли всички приказки на заблудени индивиди като теб.А свободата е думичка измислена от демагози за да могат симпатяги като тебе да прикриват бедния си речников фонд и липса на достатъчно интелект.Свободата е като вируса, никой не го е виждал, но всички говорят за него.

173

Дядо Иван

преди 8 години

До 218 Нищо не е неутрализирал,само си е издал К кодовете,за което е бил разжалван пилота.

172

Дядо Иван

преди 8 години

До Анонимен Всеизвестно стана,че от нашата високотехнологична военна техника ти нищо не разбираш.МИГ21 отдавна ги продадохме за скрап,а следващите ни модели падат по авиошоутата кат круши.Подводниците ни сами си потъват-нема нужда да ги потопяват РЕБа простите Американци се научили да го преодоляват преди да успее да заработи,а после се отказали,защото разбрали, че смущава и нашите прибори.А тоя А50 го докарахме също като АУАКС,-дано да заработи!

fallback