Снимка: Архив Reuters
fallback

Унгария завърши инсталирането на загражденията от бодлива тел - първата част от граничната ограда, предназначена да попречи на влизането в страната на хилядите мигранти, напиращи от Сърбия, предаде Франс прес.

Първата част от граничната ограда е завършена два дни преди крайния срок 31 август, заяви тази вечер министерството на отбраната.

Телената ограда, състояща се от три наложени една върху друга спирали от бодлива тел, режеща като бръснач, е разположена по протежението на 175-километровата граница със Сърбия.

Съоръжението ще бъде допълнено с ограда, висока 4 метра, чието изграждане вече е започнато от армията. В момента 1000 гранични полицаи са разположени от унгарската страна и още 2000 ще се присъединят към тях от 1 септември.

Въпреки всичко тази седмица около 10 000 митранти успяха да преминат през сръбската граница и да влязат в Унгария.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 8 години

Докато не се започне да се стреля на месо проблемът с нашествениците няма да се разреши...

38

Анонимен

преди 8 години

мини

37

Анонимен

преди 8 години

Унгария- 175 км. тройна ограда от режеща тел за 2 месеца. България- 30 км. единична ограда за 3 години, вече почти напълно изрязано от нарушителите. Ей помиарска държава сме! Достойна за най-големия *** на всички времена-генерал Бойко "Пунта Мара" Борисов. СРАМ И ПОЗОР!!!

fallback