Снимка: Reuters
fallback

Аутопсиите на част от телата на намерените 71 мъртви мигранти в изоставен камион на автомагистрала в Австрия показват, че те са починали от задушаване, съобщи днес австрийската полиция, цитирана от Ройтерс.

Oще по темата

Бебе и три други деца са сред мъртвите бежанци, за които се смята, че са от Сирия и Афганистан.

Двама патолози работят денонощно и досега са направили аутопсия на 16 трупа.

"Все още очакваме окончателния им доклад, но първите резултати доказват, че става дума за задушаване", заяви говорител на полицията в провинция Бургенланд, където е открит камионът.

Говорителят каза, че бежанците са били така натъпкани в задната част на камиона, че петима е трябвало да се сместят на 1 кв. метър.

По-рано днес унгарската полиция съобщи, че е задържан пети заподозрян по случая, който също е български гражданин.

Досега бяха арестувани четирима души - трима българи и един афганистанец. Вчера съд постанови те да останат в ареста в Унгария за един месец, докато се води разследването и им бъдат повдигнати обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 23И тези хорица вътре в камиона, не са ли викали, тропали, чукали, пищели, това е естествено, инстинктивно действие при задушаване, ЗАДУШАВАНЕТО НЕ Е МОМЕНТАЛЕН АКТ! Как така пък никой не ги чу? Австрия е гъсто населена страна...

17

Ели

преди 8 години

Потресена съм! Преди всичко това е човешка трагедия! Няма значение каква е националността на загиналите и на трафикантите. Фактите са ясни 71 човека са умрели особено мъчително натъпкани в тъмното... Ужас. Дано почиват в мир :-(

16

London

преди 8 години

Za medal sa si horata,tova e normalen kamion dushegupka,voina e vse pak

fallback