Снимка, архив БТА
fallback

Полицията в Австрия откри нов камион, пълен с имигранти. Три малки деца са били открити в критично състояние поради дехидратиране, след като австрийската полиция го спряла вчера. В камиона са пътували 26 мигранти, съобщи австрийската агенция АПА, цитирана от Ройтерс.

Камионът с бежанци от Сирия, Афганистан и Бангладеш бил спрян в малкото градче Санкт Петер ам Харт близо до германската граница, посочва АПА.

Агенцията цитира полицая Давид Фюртнер, че децата са били замаяни от обезводняване в горещия и задушен камион.
 "Медиците ни казаха, че е нямало да оживеят дълго", допълнил той.

Арестуван е 29-годишният румънски шофьор на камиона, а децата и родителите им са отведени в болница в близкия град Браунау.

Вчера 71 мигранти бяха открити мъртви в изоставен камион на автомагистрала в Австрия. Днес унгарски прокурори пратиха в ареста за месец тримата българи и афганистанеца, които бяха арестувани по подозрения, че са транспортирали бежанците, намерени мъртви в него.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

Наистина с тия пари ако си купят оръжие и се защитават че си извоюват свободата

12

Анонимен

преди 8 години

Някой много ги ръчка тези хора с такъв ентусиазъм да ходят да се давят, задушават, умират за да "мигрират". За превоза се дават много големи пар!. С тези пари биха могли да си подобрят живота там където са, но не... Няма да се учудя ако им се плаща за да го правят, особено като гледям с какви жестове пристигат - вдигат победоносно два пръста като че, ли някой много ги чака и им се радва...или като че, ли са тръгнали на джихад, може би?

11

Анонимен

преди 8 години

оопппааа, бежанци от бангладеш! това е ново. сигурно причината да са политически низвегнати е, че носят очила, или пък имат липсващо копче на ризата.

fallback