Снимка: Reuters
fallback

В Унгария пред съда днес застават арестуваните трима български граждани и един афганистанец във връзка с намерените задушени в камион 71 мигранти на автомагистрала в Австрия.

Oще по темата

Смята се, че четиримата са членове на една от многото мрежи за трафик на хора, ползвани от хилядите мигранти, пристигащи в Европа ежеседмично.

Прокуратурата в унгарския град Кечкемет посочи, че на днешното заседание при закрити врата ще поиска заподозрените да бъдат оставени в предварителния арест, уточнява Асошиейтед прес.

Камионът със 71 мъртви бежанци беше открит в четвъртък паркиран в аварийната лента на автомагистралата между Виена и Будапеща. Заподозрените бяха задържани по-късно през деня в Унгария.

Не е ясно колко време телата са били в камиона, който според унгарската прокуратура е потеглил от Кечкемет. Австрийските власти заявиха, че единият от заподозрените е бил собственик на камиона, а други двама се редували да шофират.

Австрийски представител, цитиран от АФП твърди, че пътуването на тези 71 бежанци от Сирия до смъртта им на европейска автомагистрала е донесло на трафикантите 700 000 евро.

Австрия вече обяви, че ще поиска екстрадирането на четиримата задържани, които според прокуратурата могат да бъдат съдени за убийство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback