fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун  заяви, че за постигането на "историческото споразумение" със Сеул повече са допринесли ядрените му оръжия, отколкото преговорите, предаде Франс прес.

На съвещание на Централната военна комисия младият ръководител обясни, че споразумението, върнало двете страни "към помирението и доверието", е постигнато благодарение на Северна Корея, съобщи севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Oще по темата

Споразумението, договорено в граничното селище Панминчжон, където беше подписано и примирието след войната от 1950-53 г., позволи да се разреди напрежението в момент, когато двете страни изглеждаха пред сблъсък.

Сеул прекрати излъчването на пропагандни послания с високоговорители по границата, а Пхенян изрази съжаление за експлозията на противопехотни мини в началото на август, осакатила двама южнокорейски войници. Споразумението предвижда също двете страни да продължат диалога.

Ким Чен Ун обаче подчерта, че това не означава, че страната му ще обсъжда средствата за прекратяване на програмата си за ядрено въоръжаване, която според него се явява централен фактор за мира.

Споразумението от Панминчжон в никакъв случай не беше постигнато на масата за преговори, а благодарение на колосалната ни военна сила и на възпиращия ни ядрен арсенал, каза лидерът на КНДР.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

GENERAL GADORIAN

преди 8 години

Който си няма ядрени ракетки яде шамари на почивки от Горно Мексико хахахаха.

17

Анонимен

преди 8 години

Ами то си е така.

16

Рогачов

преди 8 години

До Наблюдателите с "промити мозъци" от средствата за масова информация,А именно, че ако не беше тази откачалка с огромната си близоедномилионна армия и ядрените си оръжия, съдбата на Северна Корея щешеда бъде по-жалка от тази на Афганистан, Ирак, Сирия и Либия !!!И нещастните корейци щяха да обикалят из държавите, като емигрантите отгорните страни, които наблюдаваме всеки ден по телевизията и щяха да бъдатподритвани като БЕЗСТОПАНСТВЕНИ кучета . . .!!!

fallback