Снимка: Архив Reuters
fallback

Нови санкции срещу Русия поиска украинският външен министър Павло Климкин. Той настоява ЕС и САЩ да въведат рестрикции по модела на т. нар. "Закон Магнитски". С него Вашингтон санкционира руски официални лица, отговорни за смъртта на юриста Сергей Магнитски в московски затвор през 2009 г.

Oще по темата


Според Климкин повод за нови наказания са присъдата на украинския режисьор Олег Сенцов, обвинен в подготовка на терористичен акт в Крим, и процесът срещу украинския военен пилот Надежда Савченко.

В интервю за украинската телевизия Inter Павло Климкин заяви, че Киев вече работи по списък с официални лица, които да бъдат санкционирани във връзка с присъдата на Сенцов и процеса срещу Савченко.

Преди няколко дни Олег Сенцов беше осъден на 20 години затвор в Русия по обвинение, че е организирал терористични актове в Крим. По данни на прокуратурата Сенцов и обкръжението му са извършили два терористични акта в Симферопол през пролетта на 2014 г. - подпалването на офиса на обществената организация "Руска общност в Крим" и регионалното отделение на партия "Единна Русия".

Сенцов, както и партньорът му Олександър Колченко, който получи 10 г. затвор, категорично отхвърлиха обвиненията. Те заявиха, че процесът срещу тях е политически, а тезите на прокуратурата – изфабрикувани.

Вижте повече във видеото на България Он Ер:


Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

Тоя лъже като дърт окраинец.

13

до 22

преди 8 години

Напротив. Много пъти ме трият когато пиша срещу наркоманизираната седерастия. Вие да не сте от нея, "нежните мъже" ?

12

руски диваци

преди 8 години

Те по същият начин избиха и българската интелигенция ! От Москва нареждаха на българските служби кои български интелектуалци им пречат и трябва да се ликвидират ,след това се скалъпяваха подобни обвинения и ги осъждаха на смърт !

fallback