Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад изрази увереност, че може да разчита на подкрепата на Русия, защото руснаците са принципни хора, имащи искрени и прозрачни отношения с неговия режим, съобщи Франс прес, цитиран от БТА.

Асад даде интервю за финансираната от ливанското движение Хизбула телевизия "Ал Манар", в което му бе зададен въпрос за твърдението на американския президент Барак Обама, че "Русия и Иран си дават сметка, че тенденцията не е добра за Асад" и че "никой от тези ментори не изпитва особена сантименталност" към режима му.

"Съединените щати са тези, които изоставят съюзниците и приятелите си. Политиката на Москва никога не е била такава, нито по времето на СССР, нито по времето на Русия", допълни сирийският президент.

Според Асад споразумението между Иран и световните сили засилва иранската роля на международната сцена и е благоприятно за Сирия. "Ако Иран е силен, силна е и Сирия, победата за Сирия е победа и за Иран", каза той.

Сирийският президент допълни, че военните действия на Хизбула, която се бие на страната на неговия режим в Сирия, са легитимни.

Вижте още във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase