Снимка: Архив Reuters
fallback

Република Корея заплаши Северна Корея с "безпощадно възмездие" в случай на нови провокации от страна на Корейската народнодемократична република (КНДР), предаде ТАСС, като цитира южнокорейското министерство на националната отбрана.

Сеул ще нанесе безпощадни удари в отговор на всяко нападение от страна на КНДР и отговорността за тези действия ще бъде на Пхенян, се казва в съобщение на военното министерство на Южна Корея. То също така съобщи, че е изпратило на севернокорейския генерален щаб телеграма с подобно съдържание, с която е поискало "прекратяване на безразсъдните действия".

Oще по темата

По-рано министърът на националната отбрана ген. Хан Минку заповяда на армията "да дава решителен отпор" на всяка провокация от страна на Севера.

Сериозно изостряне на ситуацията на Корейския полуостров настъпи в четвъртък, след като Северна и Южна Корея си размениха артилерийски огън в западната част на демилитаризираната зона.

Северна Корея постави вчера 48-часов ултиматум за спиране на пропагандната кампания с високоговорители, разположени в демилитаризираната зона. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е разпоредил привеждане на войската в пълна бойна готовност днес в 17,00 ч. местно време, съобщи агенция Киодо, като се позова на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), предаде ТАСС.

Република Корея ще продължи излъчванията, независимо от заплахите на Северна Корея, съобщи пред журналисти представител на южнокорейското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

В секретариата на ООН с голяма тревога се следи ситуацията на Корейския полуостров след артилерийските престрелки между КНДР и Южна Корея, съобщи пред журналисти Ери Канеко, представителка на канцеларията на генералния секретар на ООН, съобщи още ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 8 години

Южна Корея е много апетитна, защото там е пълно с неизядени корени и тучна трева. Как да не ги нападне Ким Чен Ун това е просто непреодолима съблазън. Южно корейците са си виновни, че не си ядат корените и тревата.

48

Анонимен

преди 8 години

До Стамати с умрелите доматиздраво си се надъхал с руски лафове, а? ФАШТ - тва от "ше го фана за шпагата" ли идва :)

47

Анонимен

преди 8 години

Като гледам за снимката са подбрали по-охранени военни. Останалите са некви 30 - 35 кг. памперси в униформа.

fallback