Снимка БТА
fallback

Въпросът за връщането на територията, на която е американската военноморска база Гуантанамо, не е сред приоритети на правителството на САЩ. Това заяви след среща с кубинския външен министър Бруно Родригес в Хавана държавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от ТАСС.

Същевременно Кери изрази готовност да обсъжда този и други въпроси, по които двете страни имат разногласия.
Както обясни Кери, който бе в Хавана за церемонията по издигането на американското знаме на територията на посолството на САЩ в Куба, "придвижването към нормализация на отношенията налага разглеждане и решаване на трудни въпроси, които не бива да се решават набързо".

Кери заяви това, след като Родригес спомена в речта си връщането на тази територия на Куба като едно от задължителните условия за нормализиране на двустранните отношения.

Главният преговарящ на Куба със САЩ заяви, че кубинските вътрешни въпроси никога няма да са предмет на преговори и че Хавана няма да помръдне "и на милиметър", за да умилостиви противниците си в САЩ, предаде Ройтерс.

"Решенията по вътрешни въпроси не подлежат на договаряне и никога няма да са тема на преговори в разговорите със САЩ", заяви директорката на отдела за САЩ в кубинското външно министерство Жозефина Видал.

"Куба никога няма да направи абсолютно нищо, няма да помръдне и на милиметър в опит да дава отговор", каза тя.
Изказването на Видал бе направено, след като Джон Кери заяви в Хавана, че Конгресът на САЩ едва ли ще отмени икономическото ембарго над Куба, ако комунистическото управление на острова не подобри състоянието на човешките права в страната. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Пояснение

преди 8 години

До Анонимен 168Явно за теб цивилизацията означава да работиш по 14 часа на ден, да имаш само 2 седмици отпуск и вечно да си задължен понеже имаш кредити. Т. е да приличаш на хамстера във въртележката... Слава Богу, че на другия край на тази тъжна действителност са кубинците. Те си стоят на острова, но завладяха целия свят по-най хубавия начин - със своята музика, излъчваща оптимизъм, енергия, радост от живота. Те са най-богатите хора със своите 240 каратови усмивки!

75

Анонимен

преди 8 години

Този гробар е умник голям, знае всичко, но и той е погребал българската граматика. Не е и чувал за пълен и непълен член. Много други са в това положение, но вие сте и всезнайковци-ти и Одисей. Май претенцийките са ви повече от покритието?

74

НФБ

преди 8 години

До АнонименСтандарта в сащ е далеч над реалната им икономика. .сащ живеят от печата на зелена тоалетна хартия. .никакво покритие няма и е неоправдано долара да е резервна валута. .търговия е имало и без долари. .

fallback