Снимка БТА

В китайския град Тянцзин трето денонощие хиляди пожарникари, войници и доброволци продължават да ликвидират последиците от взрива, разтърсил един от пристанищните складове и взел 85 жертви, предаде ТАСС.

Още по темата

Дори на няколко десетки километра от избухналия склад във въздуха се чувства неприятната миризма на изгоряло и на химикали. Пътищата към склада на компанията "Жуйхай" и прилежащите райони още за затворени, територията от няколко квадратни километра се е превърнала в същинска мъртва зона. Картината прилича на кадри от постапокалиптичен филм, отбелязва ТАСС - сред разрушените и опожарени сгради, смачканите контейнери на места все още се издига дим.

Хиляди спасители разчистват отломките и търсят загинали и ранени. Ескаватори и булдозери засипват тлеещата мърсотия със земя - използването на вода в зоната на взрива е строго забранено, защото там може да се намира още голямо количество взривоопасни вещества.

Стотици ранени още са в болниците, защото жилищата на много от тях са силно пострадали или разрушени. Хиляди евакуирани са настанени в студентски общежития, училища и в палаткови лагери, организирани на територията на университетските кампуси. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase