Снимка: Архив Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама няма да се отдаде само на голямата си страст, голфа, по време на 16-дневната си ваканция. Той възнамерява и да прочете шест книги, съобщават световните агенции.

Списъкът на произведенията, които е взел със себе си държавният глава на остров Мартас Винярд, беше публикуван в четвъртък, по-малко от седмица след началото на почивката на президентското семейство.

Биографията на Джордж Вашингтон е едно от задължителните четива, на което стопанинът на Белия дом ще отдели от свободното си време. Президентът е избрал тази, написана от Рон Черноу, радушно приветствана от критиката при публикуването й през 2010 година.

Обама възнамерява да прочете и писмото на Та-Нехиси Коутс до неговия син "Между света и мен", посветено на расовите отношения в Америка.

Президентът ще се запознае и с научна творба, в която се твърди, че човечеството е навлязло в нова ера на масово изчезване на видовете. Тя е дело на Елизабет Колберт и е със заглавие "Шестото измиране". Както е известно, борбата с климатичните промени бе една от основните теми в края на втория президентски мандат на Барак Обама.

Държавният глава ще разнообрази четенето си и с три романа - "Игра и забава" на Джеймс Солтър, "Светлината, която не виждаме" на Антъни Доер и "Непривична земя" на Джумпа Лахири.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase